Skip to main content

Kā pārvaldīt lietotājus

Skolas administrators veic EMU Izglītības Sekotāja lietotāju pārvaldību:
- pievieno jaunus lietotājus

- var mainīt lietotāja vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi

- pievieno lietotājiem lomas

- pievienot klasēm audzinātājus

- dzēš piekļuves lietotājiem, kam tās vairs nav aktuālas

Kas var pārvaldīt lietotājus

Lietotājus skolā var pievienot un pārvaldīt direktors un skolas administrators, ja direktors tādu pievienojis. Citiem lietotājiem (skolas vadībai, audzinātājiem, atbalsta personālam) nav tiesību pievienot citus lietotājus.

Kā labot lietotāja datus

Administrators var labot lietotāja vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi no lietotāju saraksta. Ja lietotājs jau ir reģistrējies un ielogojies, lietotājs var labot e-pasta adresi pats, taču e-pasta maiņai var būt nepieciešams papildu apstiprinājums – jaunajā e-pastā saņemtā koda ievade 15 minūšu laikā kopš saņemšanas brīža.

Importa failā ir kļūda

Ja importa failā kļūdaini ievadīts personas kods vai e-pasta adrese un izveidojies nepareizs konts, sazinieties ar EMU atbalstu: atbalsts@emu.lv, norādot, kurš lietotājs ir jālabo un pareizos datus.

Lomu pievienošana

Lai lietotājam pievienotu lomu un attiecīgās piekļuves datiem, sadaļā "Skola lietotāji" jāizvēlās konkrētais speciālists un pie vēlamās lomas jānospiež poga "Pievienot". Ja loma vairs nav aktuāla, jānospiež poga "Dzēst".

Screenshot 2026-09-02 at 11.57.59.png


Klases audzinātāja pievienošana

Lai pievieno klasei audzinātāju:

  • jāatver sadaļa “Skolas lietotāji”
  • jāizvēlas klases audzinātāja lietotājs un jānospiež poga “Labot”
  • no izvēlnes jāpievieno atbilstošā klase
  • jānispiež poga "Pievienot"

Screenshot 2026-09-02 at 12.02.07.png

Ja klases audzinātājs mainās, skolas administratoram:

  • jānoņem iepriekšējam klases audzinātājam klasi caur sadaļu “Skolas lietotāji”, izvēloties iepriekšējā klases audzinātāja kartīti
  • pēc tam sadaļā “Skolas lietotāji” jāizvēlas jaunais audzinātājs un jāpievieno viņam/viņai audzināmā klase


Būtiski! Ja kāds no skolas lietotājiem vairs nestrādā skolā, obligāti jādzēš lietotāja piekļuves skolas datiem, lai nepārkārtu datu privātumu!